דף הבית / הגות מכתבי הקודש / נצלו את הזמן – אפסים ה’ 15-20

נצלו את הזמן – אפסים ה’ 15-20

נצלו את הזמן – אפסים ה’ 15-20

 

האדם המאמין נקרא להיות אדם חרוץ ולא עצלן. עלינו להיות אנשים שמנצלים את הזמן העומד לרשותנו לטובה וזוהי הבחירה הטובה והחכמה בחיים האלה. האדון ישוע אמר לנו לאצור אוצרות בשמיים. כאשר אנחנו מנצלים את הזמן העומד לרשותנו בעשיית המעשים הטובים אשר האדון הכין מקדם למען נתהלך בהם, אנו מנצלים נכון את הזמן.

 

בחיים האלה, אם ניקח לדוגמה שני בחורים שסיימו לשרת בצבא. האחד מסתובב בעולם ומחפש חוויות במשך שנים, וכאשר הוא חוזר השני כבר סיים לימודים והכשרה מקצועית ומתחיל לעבוד ולהתפרנס. זה שהסתובב בעולם גם רוצה עכשיו להרוויח כסף כמו השני שלמד, אך אין לו מקצוע. ואז הוא מבין שהוא לא ניצל נכון את הזמן שהיה לו.

 

אותו הדבר איתנו המאמינים, עלינו לנצל את הזמן בעיסוק מועיל ולא בעיסוקים שהם סתם בזבוז של זמן יקר. עלינו לנצל את הזמן בלאצור אוצרות בשמיים. מה זה אומר מבחינה מעשית?

להיות יעילים בזמן שאנו מקדישים לעיסוקים ארציים. לדוגמה, אפשר להיות בסופר 4 שעות ואפשר תוך שעה לסיים. ככל שנהיה יותר יעילים כך יהיה לנו יותר זמן להקדיש לעבודת האדון.

לשים בעדיפות עליונה וראשונה מעשים למען האדון בזמן הפנוי שיש לנו. לדוגמה אם אוכל לבקר מישהו בצורך או לעזור למישהו בצורך, עלי להעדיף זאת על פני צפייה בסרט, אפילו אם זה סרט היסטוריה ולא סרט אלים.

לנצל כל רגע וכל יום על מנת להיות אור. לא לחשוב שבעתיד אהיה אור. לא! היום עלי להיות אור ובכל רגע. זהו ניצול טוב של הזמן שלנו.

לא לבזבז את הזמן בעיסוק בחטא. החטא גוזל מאיתנו זמן יקר וגם גובה מאיתנו מחיר יקר. חשוב שנראה את החטא כבזבוז זמן יקר. חשוב שנאמר לעצמנו: “אני לא יכול להרשות לעצמי לבזבז את הזמן היקר של האדון בעיסוק ובמשחקים עם החטא”.

 

 

ראה גם

לא לעקם את דבר האלוהים – השנייה לקורינתים ד’ 1-3 “ולא לעקם את-דבר האלהים”

לא לעקם את דבר האלוהים – השנייה לקורינתים ד’ 1-3 “ולא לעקם את–דבר האלהים”   …

כתיבת תגובה